Dick Sier

mcn_0087

Aanwezig: Maandag (Wingerdweg 28) Dinsdag (huisbezoeken) donderdag en vrijdag (Buikslotermeerplein 243) en Woensdag (Beverwijkstraat 9 B).
Email: sier@fysiomcn.nl

Specialisatie
Oefentherapie Caesar-Mensendieck

Aandachtsgebieden

  • Hoofdpijn, rug- en nekklachten, gewrichtspijn
  • Houdings- en bewegingsgerelateerde klachten en afwijkingen
  • Spanningsgerelateerde (stress, angst, paniek, burn-out) en psychosomatische klachten
  • Hypnotherapie
  • Incontinentie

Achtergrond
Sinds 2001 ben ik oefentherapeut bij FysioMCN; daarvoor werkte ik jarenlang als verpleegkundige in ziekenhuizen, psychiatrische instellingen en verslavingszorg.
De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in problemen met de ademhaling.
Met name een verkeerd adempatroon, zoals bij hyperventilatie door spanning, heeft mijn interesse.
Ook behandel ik graag mensen aan huis. Mensen die om welke reden dan ook niet naar de praktijk kunnen komen. Dit kunnen oudere, kwetsbare mensen zijn maar ook patiƫnten die gerevalideerd moeten worden na een orthopedische ingreep (Totale Knie- of Heupprothese).
Daarnaast begeleid ik mensen met stressgerelateerde klachten om zich te leren ontspannen. Vanuit die werkgebieden neem ik deel aan het multidisciplinaire hoofdpijnteam.
Mijn recente certificaat voor hypnotherapie geeft mij weer extra behandelmogelijkheden voor verschillende klachten.

Inspiratie
Als oefentherapeut kijk ik naar iemands hele lichaam en beweeggedrag. Wat gebeurt er als u zit of loopt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij zwaar te verduren? Vanuit uw leefstijl, lichaamshouding en manier van bewegen ga ik op zoek naar de oorzaak van de klacht(en). Die pakken we structureel aan zodat ze verdwijnen, verminderen en niet meer terugkomen. Dat doe ik vooral door u te leren hoe u zich gezond beweegt: zo ben ik uw beweegcoach!