Slaaptraining bij MCN

mcn_0152

Bij MCN nu ook slaaptraining door Azad Khan (slaapcoach).

Ongeveer 1/3 van ons leven brengen we slapend door. Sommigen noemen dat onbewust leven, maar om bewust te leven en goed te blijven functioneren hebben we slaap nodig. Van de 24 uur zijn we dus zo’n 16 uur wakker; in de regel betekend dat 8 uur werken en 8 uur ontspannen. Dat kost energie die aangevuld moet worden door middel van eten & drinken, maar vooral slapen!

Er bestaat geen vaste norm voor het aantal uren slaap dat iemand nodig heeft. Volwassenen en ouderen slapen gemiddeld 7 tot 9 uur. Maar er zijn ook korte slapers die aan 5 uur genoeg hebben en slapers die zich na 10 uur slaap nog niet uitgerust voelen.

Een goede graadmeter van voldoende slaap is hoe je je op de volgende dag voelt. Iemand die zich overdag moe of niet uitgerust voelt, heeft waarschijnlijk niet voldoende slaap gehad.

Slapeloosheid

Ongeveer 30% van de bevolking heeft last van slapeloosheid, insomnie genaamd. Bij ongeveer 10% van de mensen is dat permanent en praat men over chronische slapeloosheid. Dit betekent dat zij er minimaal 3 nachten per week er last van hebben en dat ze dit al meer dan een maand hebben, zonder zicht op een oplossing. Veel mensen zijn urenlang aan het woelen voordat ze in slaap vallen, of kunnen niet meer makkelijk in slaap komen als ze ’s nachts wakker zijn geworden of worden ’s morgens veel te vroeg wakker. Dit resulteert in slaperigheid overdag, slechte concentratie en geheugenproblemen. Maar moe zijn is niet alleen vervelend, maar kan ook tot ongelukken leiden, zowel op het werk als op de weg. Slaperig autorijden kan soms even gevaarlijk zijn als rijden met alcohol op. Op de lange duur kan slaaptekort zelfs tot gezondheidsproblemen leiden.

Slaaptherapie

Stap voor stap begeleid gaat u zo samen met de slaaptherapeut werken aan:

  • Het optimaliseren van uw slaappatroon
  • Het leren van diepe ontspanningstechnieken waaronder zelf-hypnose
  • Het optimaliseren van uw slaapgedrag
  • Het optimaliseren van uw slaapomgeving
  • Overdenken van van tevoren gevormde overtuigingen
  • Uitdagen van slaap hinderende gedachten
  • Versterken van een positieve houdingen en positieve gedachten over uw slaap