Informatie

Fysiotherapeuten van MCN: Uw schakel tussen willen en kunnen

Ons Waarom
Wat is het drijfveer voor de therapeuten van MCN? Waarom gaan wij iedere dag met plezier naar de praktijk? Het antwoord is heel simpel: fysiotherapie is een prachtig vak! Het geeft ons telkens weer nieuwe energie en motivatie.

Dagelijks melden zich mensen bij onze praktijk met wensen. Een paar voorbeelden:

  • “Ik wil weer kunnen hardlopen zonder pijn – meedoen straks met de Dam tot Damloop”
  • “Ik zou zo graag willen dat ik niet zo vaak hoofdpijn heb zodat ik gewoon mijn werk kan blijven doen en minder vaak leuke afspraken hoef af te zeggen”
  • “Wat zou het fijn zijn als ik geen schouderpijn meer heb zodat ik mijn kleindochter weer kan optillen!”
  • “Door de duizeligheid ben ik bang om te vallen en durf ik niet meer op straat – ik wil weer mijn eigen boodschappen kunnen doen”
  • “Mijn kind heeft schrijfproblemen. Het zou prachtig zijn als ze dit verbetert en daardoor beter mee kan in de lessen”

Zo kunnen we er veel meer noemen. Van mensen met ‘etalagebenen’, ademhalingsproblemen tot patiënten die geopereerd zijn aan de heup of knie. Noem maar op, allemaal mensen met problemen die hen hinderen om de dingen te kunnen doen die ze zo graag weer zouden willen.

Wij, de gespecialiseerde therapeuten van MCN, vinden dat al deze mensen recht hebben op de beste behandeling.

Wij zien MCN als een schakel – de schakel tussen willen en kunnen!
“Voor het eerst durf ik weer zelfstandig de straat op. Uit angst om te vallen ging ik de laatste jaren nooit meer alleen de deur uit. Door de multidisciplinaire aanpak bij Fysiotherapie MCN heb ik weer vertrouwen in mezelf gekregen”.

“Ik heb via via gehoord over dry needling. Ik had vreselijke pijn in mijn nek en rug. Daar ik niet meer gekraakt mocht worden is dit een geweldige methode. Ben bij MCN geweest. Ik heb na de behandeling voor het eerst weer goed geslapen na jaren”.

“Sinds ik in behandeling ben is mijn longcapaciteit verbeterd. Mijn therapeut is naar mijn mening goed op de hoogte van de nieuwste inzichten om de conditie van Astma en COPD patiënten te verbeteren”.

“Reeds 15 weken zwanger en klachten rondom mijn heupen, onderrug en bekken. De klachten baarden mij zorgen, omdat een goede vriendin van mij ernstige bekkeninstabiliteit had gekregen van haar zwangerschap. Ik raad daarom iedereen aan niet te wachten met een afspraak. De bekkenfysio heeft alles goed uitgelegd (de 1e afspraak was een uur). Uiteindelijk was voor mij de conclusie dat het in mijn heup en been zat. Na twee afspraken en oefeningen alles opgelost”.

“Mijn therapeut heeft me geholpen af te komen van mijn duizeligheid. Ik had 1 jaar last van een zwevend en draaierig gevoel in me hoofd. De KNO-arts en neuroloog kon niks vinden. Na uitgebreid onderzoek door hem en intensieve therapie, kan ik nu sporten zonder het gevoel duizelig te worden. Ik ben hem echt dankbaar”.

Zeer ervaren en kundige fysiotherapeut. Via mond tot mond reclame een aantal jaren geleden hier terechtgekomen voor mijn rug. Direct verlichting van de rugklachten en uiteindelijk ook de oorzaak opgelost. Op advies van mijn therapeut een nieuw matras en een aangepaste werkstoel besteld/gekregen. Hiermee was ook de oorzaak van het probleem uiteindelijke opgelost. Recent met hamstringklachten langsgegaan en ook deze zijn na intensieve behandeling verdwenen. Tussendoor heeft hij ook door een collega een nieuwe behandeling uit Canada laten toepassen waarbij de verharding in de spier wordt doorgeprikt met direct verlichting van de klachten”.

Hoe mooi is het om dit soort berichten te ontvangen van patiënten? Als je ons vraagt naar ons “Waarom” is ons antwoord:  Hierom!

Wat willen wij?
Ons vak heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Voortdurend komen er nieuwe onderzoek en behandeltechnieken bij voor de verschillende klachten. Vroeger ging men voor alle klachten naar dezelfde fysiotherapeut. Omdat het onmogelijk is om overal alles vanaf te weten zijn er vele specialisaties binnen de fysiotherapie. Bij FysioMCN vinden wij dat iedereen de best mogelijk zorg verdient. Wij werken daarom met fysiotherapeut specialisten. Dit zijn therapeuten die zich volledig hebben gespecialiseerd in een bepaalde lichaamsregio of klacht. Hierdoor is de therapeut op de hoogte van alle ontwikkelingen op dat gebied.

Hoe doen we het?
Als je je aanmeldt bij FysioMCN wordt, rekening houdend met jouw eigen wens, gekeken bij welke therapeut je met jouw klacht het best terecht kunt. Deze wordt dan je hoofdbehandelaar. In principe word je door deze gespecialiseerde therapeut behandeld. Hat kan voorkomen, afhankelijk van je klacht, dat je ook door een andere therapeut in de praktijk gezien wordt. Voorbeeld: je wordt door een van de hoofdpijnspecialisten behandeld en er blijkt als oorzaak voor de klacht ook een probleem te zijn met je zithouding. De behandelend therapeut kan dan een afspraak inplannen bij de houdingsgespecialiseerde oefentherapeut. De eerste afspraak zal voornamelijk bestaan uit een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek. De bevindingen en behandelmogelijkheden worden met je besproken en samen met jouw wordt een behandelplan gemaakt. Tenzij je er bezwaar tegen heeft wordt ook je huisarts of verwijzend specialist op de hoogte gehouden.

Waar?
We hebben vestigingen verspreid in Amsterdam Noord:

Centrum Amsterdam Noord:
Buikslotermeerplein 243 B 1025 XC Amsterdam

Gezondheidscentrum Waterlandplein
Beverwijkstraat 9 B 1024 VR Amsterdam

Locatie Overhoeks/v.d.Pekbuurt
Wingerdweg 28, 1031 CA Amsterdam

Asterweg 6, 1031 HN Amsterdm

Centrum Jeugd Gezondheid
Markengouw  245 A 1024 EA Amsterdam

Locatie NDSM:
Displaystraat 13, 1033 RZ Amsterdam

Onze activiteiten in Amsterdam Noord beperken zich niet tot deze locaties. Fysiotherapie MCN is ook een onderdeel van het Hoofdpijncentrum Amsterdam Noord in het Boven IJ Ziekenhuis.

Krantenbericht over hoofdpijncentrum