Azad Khan behaalt certificaat kinderhypnose

Het kind is niet het probleem
Kinderen en gedragsproblemen, er zijn boeken over volgeschreven. Boosheid, onzekerheid, angst, slecht slapen of eten, welke ouder heeft daar niet mee te maken. Het kind zelf is niet het probleem, maar de omstandigheden of de onderliggende overtuigingen die het kind in de weg zitten. Dat kan ze aangepraat zijn, of het kunnen eigen conclusies zijn. Gelukkig is er hypnose. Een prettige, zachte en zeer effectieve manier om het kind te helpen zich beter te voelen en de harmonie weer te herstellen; thuis, op school of in andere situaties. Kinderen vinden hypnose erg leuk en meestal is één sessie voldoende om het probleem definitief op te lossen.

Firewall
Tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn zit een kritische factor. Die bepaalt welke binnenkomende informatie wordt geaccepteerd en opgeslagen en welke niet. Zie het als een firewall die de harde schijf (het onderbewustzijn) beschermt. Kinderen tot ca. 8 jaar hebben geen kritische factor. Alle informatie die binnenkomt wordt klakkeloos aangenomen. Het is daarom van belang om zeer zorgvuldig om te gaan met een jong kind, het kan gemakkelijk schade oplopen die ook later in het leven voor problemen kan gaan zorgen.

Bij kinderen ouder dan 7 jaar zijn al overtuigingen opgeslagen in het onderbewustzijn, die worden beschermd door de kritische factor. Deze kinderen worden steeds minder beïnvloedbaar. Praten met het kind over zijn of haar gedrag/problemen is altijd goed, maar de overtuiging (bijvoorbeeld “ik ben niet waardevol”, “ik kan niks”) zit al opgeslagen in het onderbewustzijn en verdwijnt niet zomaar. Hypnose kan die overtuigingen wel veranderen en het kind zich zelfverzekerd, krachtig, kalm en waardevol laten voelen.

Ach die pubers toch
In de tiener-/pubertijd krijgt het kind te maken met grote omwentelingen in het leven. Hormonen gieren en de onzekerheid slaat toe: “wie ben ik nu eigenlijk”. Afzetten tegen ouders, de maatschappij en school hoort daar soms een beetje bij. Het kind gaat zich losmaken op weg naar volwassenheid. Voor een puber is deze tijd heftig maar voor de ouders zeker ook. Hypnose kan enorm helpen bijvoorbeeld bij de gevolgen van pesten, neerslachtigheid, of ernstiger: zelfmoordgedachten, maar ook bij studieverbetering, examenvrees of zelfvertrouwen.

Azad Khan is nu ook gespecialiseerd in hypnose bij kinderen van 6 tot 18 jaar. Denk daarbij aan zaken als:

– Prikkelbaar darmsyndroom (PDS)/buikpijn
– Pesten, of de gevolgen daarvan
– Boosheid
– ADHD/ADD
– Onzekerheid/faalangst
– Bedplassen
– Pijn
– Angst (tandarts, prikjes, spoken, honden, spinnen)
– Slaapproblemen
– Eetproblemen
– Allergieën/overgevoeligheid
– Huidproblemen

Voor meer informatie of het maken van een afspraak, neemt u gerust contact met ons op.