Rug- en nekklachten

Lage rugklachten komen zeer vaak voor. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten binnen enkele dagen tot weken vanzelf. Als de klachten lang aanhouden of u onzeker bent wat de oorzaak kan zijn, is het zeker de moeite waard om eens een fysio- of manueeltherapeut te raadplegen. Onze gespecialiseerde therapeuten nemen graag alle tijd om u te onderzoeken, te kijken naar de verschillende mogelijke oorzaken voor uw klachten en samen met u te zoeken naar de beste oplossing. Soms is het een probleem dat in de wervelkolom zelf is (bijvoorbeeld bewegingsstoornissen tussen de wervels of zwakke rugspieren) of soms kan de oorzaak liggen in een verkeerde houding en onverstandig gebruik van de rug. Er zijn heel veel mogelijkheden waardoor uw rugpijn veroorzaakt wordt. Heeft u last van rugpijn waardoor u regelmatig gehinderd wordt – neem dan contact op met een van de rugspecialisten van MCN. Wij staan klaar met onze kennis om u verder te helpen!

Last van de nek? Pijn bij bewegen van het hoofd? Hoofdpijn dat vanuit de nek uitstraalt? Pijn in de arm vanuit de nek? Blijvende last na een auto-ongeval? Nekklachten die het werken achter de computer, omhoog kijken naar bijvoorbeeld een prachtige sterrenhemel of het optillen van uw (klein)kinderen lastig maken? Meestal hebben we dan te maken met relatief onschuldige klachten die toch een behoorlijke beperking kunnen veroorzaken.
De therapeuten van MCN weten hoe vervelend deze klachten zijn. Nekklachten die lang bestaan kunnen het gevolg zijn van verschillende onderliggende oorzaken. Zo kan houding een belangrijke rol spelen maar ook zaken als stress, niet goed kunnen ontspannen, een verkeerde houding,  overbelasting van de spieren met aanhoudende ’verhardingen’ in de spieren, stoornissen in de beweeglijkheid van de wervels en verminderde functie na een ongeval. Wij vinden het een uitdaging om, zo nodig met meerdere gespecialiseerde collega’s, u weer verder te helpen!