Yvonne Broere

Aanwezig: dinsdagochtend (Markergouw 245)

Email: Broere@fysiomcn.nl

Specialisaties
Master Kinderfysiotherapie
Kinderrevalidatie
Sensorische informatieverwerking
Elastisch tapen
Aandachtsgebieden: voorkeurshouding bij baby’s, het (jonge) kind met ontwikkelingsachterstand, schrijfproblemen, pijnklachten, aangeboren of verworven aandoeningen (cerebrale parese, spina bifida, syndromen), chronische ziekten (astma, CF, nier- en hartfalen), problematiek m.b.t. sensorische informatieverwerking.
Achtergrond
Na mijn opleiding fysiotherapiewilde ik me verder verdiepen in de menselijke gezondheid. Ik koos voor de studie Bewegingswetenschappen. Daar leerde ik vooral om niet alles zomaar aan te nemen wat je hoort of leest. Die manier van kijken beïnvloedt tot op de dag van vandaag mijn manier van werken. Toets, raadpleeg meerdere bronnen, wees kritisch op je handelen en … blijf leren. Ik werkte tijdens mijn studie in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Op een zeker moment ging ik meer met kinderen werken en dat vond ik heel inspirerend. Hier lag mijn roeping! Een logische stap was de specialisatie Kinderfysiotherapie.

Ik houd van diversiteit en afwisseling in mijn werk. Mijn baan in de kinderrevalidatie combineer ik met het werken bij FysioMCN. In de praktijk behandel ik kinderen van 0-18 jaar met uiteenlopende vragen. Mijn expertise ligt op het gebied van complexe problematiek.

Voor mij zit de kracht in de samenwerking met ouders, huisartsen en specialisten, andere paramedici en leerkrachten.

 Inspiratie
De ontwikkeling van een kind is enorm fascinerend.  Als niet alles zo spontaan verloopt heeft de natuur een helpende hand nodig. Bij (jonge) kinderen is vaak niet meteen duidelijk waar het probleem ligt. Dit vind ik uitdagende puzzeltjes. Ik ondersteun kinderen en hun ouders met veel plezier. Het is boeiend dat kinderen vaak al na een paar behandelingen mooie stappen maken.

In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met mijn dochtertje, sport ik graag en ben ik vaak buiten. Ook kan ik erg genieten van muziek.

BIG-nummer: 79044960604