Brigitte Arntz-Russel nu Master Bekkenfysiotherapie!

mcn_0104

Brigitte Arntz-Russel van Fysio MCN nu Master Bekkenfysiotherapie vertelt over de behandelmogelijkheden: “Reeds 30 jaar behandel ik met veel plezier patiënten in Amsterdam Noord. Na mijn eigen bevallingen is mijn interesse in het behandelen van mensen met bekkenklachten gegroeid. De laatste jaren realiseerde ik mij dat ik iets miste bij het behandelen van mijn bekkenpatiënten. Door inwendig onderzoek is het beter mogelijk om een juiste diagnose te stellen en effectiever te behandelen bij een grote groep bekkenpatiënten. Dat was de reden dat ik drie jaar geleden gestart ben met de master opleiding bekkenfysiotherapie, die ik eind 2015 heb afgerond. Na drie jaar intensieve studie ben ik sinds eind vorig jaar bevoegd om als bekkenfysiotherapeut inwendig te (be)handelen.
Sinds deze week beschikt MCN fysiotherapie over de MAPLe. Het meest innovatieve biofeedbacksysteem dat de functie van de bekkenbodemspieren in beeld brengt en waarmee gericht getraind kan worden. De MAPLe is het eerste klinisch gevalideerde systeem voor EMG-registratie en elektrostimulatie voor diagnose en behandeling van bekkenbodemdysfuncties. De MAPLe biedt de unieke mogelijkheid om de activiteit van de individuele spieren van de bekkenbodem te meten, te stimuleren en te vergelijken met de spieractiviteit van gezonde proefpersonen. Uit studies bij gezonde proefpersonen is gebleken dat de MAPLe probe betrouwbare en reproduceerbare metingen geeft.
Als bekkenfysiotherapeut behandel ik patiënten met orthopedische-, urologische-, proctologische-, gynaecologische-, sexuologische- en neurologische indicaties. Denk daarbij aan patiënten met onderstaande klachten:
• Urgency en frequency (zowel mictie als defecatie)
• Incontinentieklachten (zowel urine als ontlasting)
• Obstipatieklachten
• Bekkenpijnklachten (zowel zwangerschapsgerelateerd als niet zwangerschapsgerelateerd)
• Verzakkingsklachten
• Buikpijnklachten
• Pijn bij het vrijen
Naast de masteropleiding bekkenfysiotherapie heb ik de aanvullende scholing voor het behandelen van kinderen met bekkenklachten afgerond. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen bij mij terecht voor behandeling”.